Beyaz Parkenin Dekorasyondaki Önemi

Evler dizayn edilirken en çok önemsenen tasarım unsuru eşyalardır. Eşyaların oda içerisinde kapladığı yer düşünüldüğünde, eşyalardan çok daha fazla yer kaplayan ancak bir türlü hak ettiği ilgi ve alakayı göremeyen parkeler resim ve fotoğraflardaki fon rengine benzer. Teknik açıdan büyük bir önem arz etmez ancak ön plandaki unsurların çok daha dikkat çekici olmalarına ya da çok boğuk olmalarına yol açabilir.

beyaz parke
beyaz parke

Türkiye’de bir dönem çokça kullanılan koyu renk parkeler modern tarzlardaki eşyalarla uyumsuz bir görünüm yarattığı için çoğu kişi parkelerini tamamen değiştiriyor ya da boyuyor. Aydınlık alanlar gökyüzünü anımsattığı için ortamın daha geniş olduğunu düşündürtürken koyu alanlar gölgeli dar bir imaj yaratıyor. Dolayısıyla alanı olduğundan daha küçük gösterme riski de taşıyor.

Beyaz Parkeleri Nasıl Edinebiliriz?

Evdeki parkelerin beyaz parkelerden olması isteniyorsa yalnızca iki seçenek söz konusu oluyor. İlk seçenekte yepyeni bembeyaz parkeler edinmek bulunuyor. Ancak beyaz parkelerin çok fazla yaygınlaşmamış olmasından ötürü seçenekler de oldukça az olabiliyor. Online olarak yurtdışından getirilebilen seçenekler var ise onlara yönelmek de mantıklı olabilir.

beyaz laminant
beyaz laminant

Diğer seçenek ise boyama yapmak. Boya için pinoteks denen ve ahşabın doku ve renginden ziyade rengin tokluğunu ön plana çıkartan bir seçenek bulunuyor. Diğer boya ise su bazlı ahşap boyasıdır. İki alternatif için de sistre ile zeminin hazırlanması, astarlanması, boya sonrası cilalanması gerektiğinden konusunda deneyimli kişilerden yardım almak kaçınılmazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir