Güzel Bir İlişkiyi Yok Edebilecek 4 Faktör

Romantik ilişkiler, özellikle güvensizlikler ve korkuların ortaya çıktığı samimi bağlar oldukları için bizi sürekli olarak sınayan tutumlara açıktır. Tartışmalar, yanlış anlaşılmalar ve çatışma herhangi bir ilişkinin parçasıdır. Bununla birlikte, duygularımızı iletmenin birçok yolu vardır ve bazıları diğerlerinden daha yıkıcıdır. İlişki terapistlerine göre, bir ilişkiyi yok edebilecek 4 belirleyici faktör vardır. Bu davranışlardan birinde kendinizi bulmak, başkalarıyla nasıl ilişkiler kurduğunuzun önemli bir yönünü değiştirmeniz gerektiği yönünde bir işarettir.

sevgili
sevgili
  • Yıkıcı Eleştiri

Eleştiri şikâyetten farklıdır; şikâyet, bir kişiden beklenti bir hareket veya davranış üzerine odaklanmış olarak daha spesifiktir. “Bugün dikkatinin dağılmış olduğunu fark ettim” demek, “Sen bana hiç dikkat etmiyorsun” demekten farklıdır. Eleştiri, diğer kişiyi suçlu hissettiriyor veya hakaret içeriyor olabilir.

  • Üstünlük Kurmaya Çalışmak

Hor görmek, küçümsemek, ilişkiyi zehirleyerek derin bir yaraya neden olur, bir ilişkinin en temel kısmı olan saygıya saldırır. Tedirginlik veya şüphecilik de hor görmek ile ilgilidir. Bu tutumlar, iki insan arasında uzlaşmayı güçleştirir. Bu alışkanlıkların farkında olmamak uzun ve karmaşık bir iyileşme süreci gerekecektir.

  • Savunmacı Tutum

Savunmacı tutum, karşı tarafı suçlayarak yarattığımız bir bariyer yoluyla iletişimimizi engeller. Zayıf noktalarımızı göstermemek için onları çıkarımlarla dolduruyoruz. Savunmacı bir tutum benimsemek, ilişkide şu mesajı verir: “sorun benden kaynaklanmıyor” ve bu çatışmayı daha da şiddetlendirebilir.

ilişki
ilişki
  • Kaçamak Tutum

Kaçamak tutum, aşkın azalmakta olduğunu gösteren açık bir göstergedir. Bazen ilişkide ters giden bir şeyler için ara vermek gerekebilir ve bu bir çözüm arayışıdır. Sorunu görmezden gelebiliriz, ancak bir konunun önünü kapatmaya kalkarsak üstü kapatılan sorunlar, daha büyük bir patlamaya neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir